Regler og afgifter ved import af veteranbil

Afgifter på veteranbiler

I december 2020 vedtog Folketinget ændrede afgifter for blandt andet veteranbiler. Samtidig blev originalitetskrav for veteranbiler ophævet, det sidste gør livet en hel del lettere for alle veteranentusiaster.

Sådan beregnes registreringsafgiften

Registreringsafgiften for veteranbiler beregnes på to måder; enten ud fra 75% af bilens oprindelige afgiftspligtige værdi eller ud fra bilens aktuelle handelspris. Den laveste af de to beregninger, er den registreringsafgift som du skal betale.

Veteranbiler er fritaget for tillæg i registreringsafgiften for CO2-udledning.

Registreringsafgift – skalaknæk for veteranbiler
Afgift på 25% af afgiftspligtig værdi op til 65.000 kr.
Afgift på 85% af afgiftspligtig værdi mellem 65.000 kr. og 202.200 kr.
Afgift på 150% af afgiftspligtig værdi over 202.200 kr.

Den afgiftspligtige værdi er bilens pris i Danmark før registreringsafgift, da bilen var ny.

Var bilens pris under kr. 65.000 før registreringsafgiften blev pålagt den var ny, skal du kun betale 25% i registreringsafgift. De 75% i registreringsafgift er derfor et loft over den maximale registreringsafgift.

Sådan beregner du registreringsafgiften
Registreringsafgiften har ændret sig gennem tiden. I 1957 betalte man 70 procent i afgift fra 2.000 kr. op til kr. 15.000 og 130 procent af værdien over 15.000 kr.

I 1977 blev satserne på 105 procent og 180 procent indført og de har været gældende indtil 2015, hvor man sænkede de 180 procent til 150 procent.

Den bedste og sikreste måde at finde ud af, hvad du skal betale i registreringsafgift, er at kontakte SKAT.

Ønsker du at få en indikation på hvor på skalaen det ligger, skal du finde nyvognsprisen i Danmark, for at kunne beregne prisen før registreringsafgift og markedsprisen på en tilsvarende model med afgifter i Danmark.

 

Eksempler på biler og priser

Pris i Danmark i 1978

BMW 528I

179.764 kr.

BMW 630 CS

306.172 kr.

Chevrolet Corvette

ca. 240.000 kr.

Datsun 260 Z 2+2

159.988 kr.

Mercedes-Benz 450 SLC

ca. 450.000 kr.

Pontiac Firebird Trans AM

ca. 170.000 kr.

Porsche 911 SC Coupé

346.400 kr.

Porsche 928

468.484 kr.

Kilde: Bil-Revyen.

Pris i Danmark i 1981

Audi Quattro

444.860 kr.

BMW 635 CSi

457.792 kr.

Chevrolet Camaro Z28

241.853 kr.

Datsun 280 ZX 2 + 2

212.995 kr.

Mazda RX7

174.999 kr.

Mercedes-Benz 280 CE

361.168 kr.

Pontiac Firebird Formula

ca. 210.000 kr.

Porsche 911 SC

493.867 kr.

Kilde: Bil-Revyen.

Hvad bilen kostede i Danmark som ny?

Hvis du ikke kender prisen på bilen da den var ny, har Det Kongelige Bibliotek scannet samtlige nummerer af Bil-Revyen fra 1965 til 2006. Her kan du finde nyvognsprisen på det pågældende tidspunkt i Danmark. Bemærk, at der kun er adgang via nogle biblioteker.

Når du har nyvognsprisen, kan du beregne hvad var bilen kostede uden registreringsafgift.

Eksempel med bil til kr. 350.000

1. 350.000 kr. = X + (15.000 kr. * 105%) + (X – 15.000 kr. * 105%) * 180%

2. 350.000 kr. = X + 15.750 kr. + 1,8X – 28.350 kr.

3. 350.000 kr. = 2,8X – 12.600 kr.

4. 362.600 kr. = 2,8X

5. X = 129.500 kr.

Beregn registreringsafgiften

For at kunne beregne hvad du skal betale i afgift, skal du bruge prisen på bilen i Danmark, så beregner du hvad bilen kostede før registreringsafgiften. Dernæst skal du finde ud af, hvad handelsprisen er for en tilsvarende bil i Danmark.

Sådan beregner du overslag på registreringsafgiften. Download beregningsskemaet åben zip filen og derefter Excel filen. Indtast oplysningerne: Handelspris, nypris og afgiftspligtig værdi og klik på “Beregn”.

Husk resultatet kun er vejledende, det er kun SKAT som kan beregne den endelige registreringsafgift.

For veteranbiler beregnes registreringsafgiften enten ud fra op til 75% af bilens oprindelige afgiftspligtige værdi som ny, eller ud fra bilens aktuelle handelspris. Den registreringsafgift der skal betales, vil være den laveste af de to beregnede registreringsafgifter.

Hvis du ikke kan finde prisen på bilen i Danmark da den var ny, kan det skyldes at der kun er importeret ganske få eksemplarer eller at den slet ikke blev importeret til Danmark på det pågældende tidspunkt. I det tilfælde vil SKAT vil lave en beregning og et skøn af, hvad bilen ville have kostet.

Bemærk, du ikke kan være sikker på resultatet af denne beregning. Kontakt SKAT, før du importerer din veteranbil, kun de kan hjælpe dig med hvad du skal betale i registreringsafgift.

Told og moms for veteranbiler
Når bilen er ældre end 30 år, så anser man køretøjet som værende et samlerobjekt. Det betyder at man ikke skal betale told, og momsen reduceres fra 25% til 5 % af den samlede handelspris for bilen og fragtomkostningerne.

Originalitetskravet er ophævet

Originalitetskrav for veterankøretøjer er ophævet. Det gælder for alle køretøjer, som er mere end 35 år gamle, uanset hvornår køretøjet er blevet afgiftsberigtiget.

Afskaffelsen af originalitetskravet betyder, at man nu kan reparere sin veteranbil uden at komme i konflikt med afgiftsreglerne.

Brændstoftillægget på veterankøretøjer er afskaffet
Brændstoftillægget som før blev pålagt veterankøretøjer er afskaffet, det betyder at du ved import af et veterankøretøj kun skal betale registreringsafgift og ikke et CO2 tillæg oven i.

Import af veteranbil fra USA

Er du på jagt efter en veteranbil, så er import fra USA noget du bør tage med i dine overvejelser. USA er er det største bilmarkedet i den vestlige verden, omkring 290 millioner biler, så udvalget er stort – også når det gælder veteranbiler. Desuden er klimaet i mange stater helt ideelt i forhold til at finde biler uden rust. Sidst med ikke mindst, så har bilerne i USA et noget højre udstyrsniveau i forhold til biler i Europa. Det gælder for alle biltyper og ikke kun for amerikanerbiler men også for de europæiske og japanske veteranbiler.

Er det risikabelt og besværligt at købe og importer en veteranbil fra USA?
Hvis du vælger selv at står for kontakt til sælger og køb, vil der altid være en risiko for at blive snydt eller at blive udsat for svindel.

Hvis du helt vil undgå risikoen og besværet, så kontakt Thomas fra USA-importen, her trækker du på vores store erfaring og viden. Vi hjælper dig med kontakt til sælger, personlig gennemgang af bilen og med købet. Desuden sørger vi for transport fra sælger til containerhavnen og for shipping transporten til Danmark. Vi sørger selvfølgelig også for at klare alt det praktiske omkring papirarbejdet.

Ring til Thomas Lindow på telefon: +1 704 942-7327
Husk tidsforskellen, ring mandag til fredag fra kl. 13.30 til kl. 23.30 dansk tid.
Eller skriv direkte til Thomas, e-mail: info@usaimporten.dk

Jeg kan også hjælpe dig

Jeg hedder Thomas Lindow. Jeg har siden 2001 hjulpet mine danske kunder, både private og professionelle, med at finde biler og motorcykler her i USA og med at importere dem til Danmark. Jeg kan også hjælpe dig, så skriv endelig til mig, hvis du har spørgsmål.

Kari og Thomas Lindow indehavere af USA-importen.

Sådan siger vores kunder

5
{Fra første opkald var Thomas virkelig professionel og klar over opgaven! Han hjalp mig med at vælge den rigtige båd og leverede en super service! Det var ikke gået uden ham! Samtidig fik han ting til at ske hurtigt! Jeg kan kun give ham mine bedste anbefalingen og det er ikke sidste gang at jeg bruger Thomas! Mvh Joachim Moltke{
Joachim Moltke
5
{It was a great and enjoyable experience dealing with Thomas. Everything went very smooth and he was always very quick to respond with the help needed. He found the Pickup that I was looking for, and I can highly recommend him and his business.{
Michael Poulsen
5
{Thomas er en super rar fyr!!! som overholder aftaler og kender til reglerne med shipping. Han var en kanon hjælp til at af en nærmest strandet truck hjem fra en mark laaaaangt ude på landet i Oklahoma.{
Søren Mortensen
5
{Har lige hentet min nye F 150 Lightning i havnen i Bremerhaven, og må sige har aldrig før fået så god behandling til så billig en pris. Kan kun anbefale at tage fat i Thomas hos USA-importen hvis i skal have en bil hjem. Han tog endvidere fat i den forhandler jeg var ved at købe bil af og sparede mig for 2000$. Tak for en god oplevelse Thomas LC{
Lars Christensen
5
{Thomas fra USA-Importen er utrolig nem at arbejde sammen med og giver en fantastisk service. Man føler, at der er et oprigtigt ønske fra Thomas, om at kunden får den korrekte behandling, og at oplevelsen bliver en succes. Jeg ville klart bruge Thomas og USA-Importen igen, såfremt behovet opsår.{
Mikkel Skov
5
{Jeg skulle have en båd fragtet fra Miami til Danmark, hvor Thomas hjalp med undersøgelse af sælger, crating af båden, lastbil fragt med eskorte til havn i USA, fragt til DK samt indfortoldning. Altsammen klappede og båden ankom til tiden, uden problemer. Skal jeg have bil/båd importeret fra USA en anden gang, bliver det også gennem Thomas. Varmeste anbefalinger!{
Thomas R.
5
{Det her været den bedste oplevelse at handle MC gennem Thomas. Meget professionel og hele tiden information undervejs i forløbet. Jeg vil helt sikkert benytte USA Importen igen.{
Lars Hansen
5
{Det var en rigtig god og professionel oplevelse at handle med Thomas. Der er virkelig styr på tingene, og så er det et firma som man kan stole på. Kan virkelig anbefales. Tak for hjælpen. Søren Skjær.{
søren skjær
5
{Pludselig stod jeg med en købt og betalt Ford F 150 Lightning (el-bil) Og et andet shipping firma havde givet op med at få den sendt til Danmark. Jeg kontaktede USA-importen (Thomas) Han fik hentet bilen, ordnet papirer, proppet den i en container og læsset den på et skib på bare 14 dage (sådan). Thomas er god at tale med. Han lytter, svarer og vender hurtig tilbage med informationer. Thomas har styr på hans forretning. Mange tak for hjælpen Thomas. Mvh den glade nye Ford F 150 Lightning ejer. Kim Hansen tlf 20104811.{
Kim Hansen
5
{Det var lidt af et spring, at hoppe ud i at importere en bil fra USA, og jeg havde aldrig klaret det uden hjælpen fra Thomas. Lige fra vores første snak var han meget åben og hjælpsom, og han hjalp med at køre ret langt ind i landet, få en en god handel i hus, og give en ret præcis beskrivelse af bilens stand. Det var endda i juleferien og med kort varsel at han tog afsted, så virkelig en god service. Bilen er hjemme, og passer perfekt med mine forventninger, så det næste projekt får Thomas også lov at hjælpe mig med at skaffe hjem.{
Christian Rohde
5
{Hej min oplevelse med Thomas er rigtig god, kan kun på det varmeste anbefale ham, super fyr flink og hjælpsom som tager sig tid til at forklare de forskellige aspekter mht. import - rigtig god til at melde tilbage og sidst men ikke mindst ærlig så kan kun på det ALLERVARMESTE ANBEFALE THOMAS til import at din drømme vogn hvad enten du selv finder den eller ønsker han gør det.{
Jørgen Gammelby
5
{Thomas hjalp de vi skulle flytte fra USA tilbage til DK. Han var en stor hjælp og fik alt arrangeret på en uge da jeg pludselig var under pres. Alt gik som det skulle og container var i DK på 7 uger og havde ingen problemer med noget. Pris var efter min opfattelse meget fin. Vil bruge ham igen til en hver tid. Jens{
Jens von Haven
5
{Thomas has helped us to get 2 cars from the US to Denmark. Thomas is very responsive, friendly and very experienced in his trade. This was all a lot easier then expected. Can absolutely recommend Thomas.{
Jelle Klapwijk
5
{Jeg er glad for al den hjælp Thomas gav mig. Jeg kan varmt anbefale Thomas. Christian Nielsen{
Chris
5
{Thomas har hjulpet mig med efterhånden mange biler fra USA. Alle er gået efter planen og uden nogen problemer. Så kort og godt en super service og kan anbefales.{
Jesper Jørgensen
5
{Har nu brugt Thomas til at finde og hjemsende et par biler, det har kørt over al forventning, og han har derudover brugt meget søgetid på at finde, bese og lokalisere biler til mig, han ved hvad og hvilken kvalitet af biler jeg forventer at modtage i Danmark, og styrer hele logistikken efterfølgende til man selv kan afhente bilen på havnen i DK. Kan kun give mine varmeste anbefalinger....{
Kurt Sørensen
5
{Jeg har fået Thomas til at søge og ringe på adskillige amerikanske annoncer for at finde mig den helt rigtige Ford Galaxie model. Thomas lagde masser af tid og ildhu i at hjælpe mig helt fra starten. Da jeg selv fandt en interessant bil, klarede Thomas både kontakt til sælger samt besigtigelse, handel og fragten. Thomas har været meget tillidsvækkende, og har været usædvanlig informativ og 120% kontaktbar under hele forløbet. Bilen er i øvrigt superfed og helt som forventet.{
Jannick
5
{Ganske enkelt en gut som jeg må sige, jeg til enhver tid vil anbefale. Historikken er, at han har stået for at få fragtet mine 2 biler til Danmark og må sige at der er styr på tingene. Altid meddelsom ved evt. ændringer 💪💪😎😎, så tag og kontakt Thomas, så kører det bare hvis du skal ha noget hjem. Mvh Per Brun{
Per Brun
5
{Købte sidste sommer en Peterbilt truck i USA, som Thomas hjalp med at få hjem. Havde undervejs lidt udfordringer med blandt andet sælger, men Thomas var en kæmpe hjælp, og fik det til at lykkes. Regner med at det skal prøves igen, og det bliver helt sikkert Thomas næste gang også.{
Thomas Pedersen
5
{Mange tak for hjælpen med at få min traktor hjem til DK (IH 3788).{
Brian Præst
5
{Thomas hjalp mig med at få mit indbo hjem fra USA (Liftvan). Han var super hjælpsom og søgte løsninger hele tiden. Kommunikation var perfekt og prismæssigt meget rimelig. Jeg kan på det varmeste anbefale at bruge Thomas.{
Christian
5
{Kanon service og information om hvad der foregår fra start til slut. Virkelig god oplevelse at importere bil med USA-importen!{
Per K
5
{God service, meget nemt at samarbejde. Fik den bil som jeg har ønsket. {
Kristaps Goldingers
5
{Den er FED og kører som en drøm, tak for hjælpen Thomas!{
Eike Deistler
5
{Jeg har lige modtaget en gammel Corvette fra USA, og alt gik heldigvis godt, i sær på grund af Thomas, der stod for en rigtig fin service inden for råd/vejledning og transport. Det er nemt at komme i kontakt med Thomas, både via telefon og mail.{
Gregers Valeur
5
{Jeg er aldrig stødt på så ærlig en sælger som Thomas og samtidig så serviceminded. Tusind tak for en rigtig god handel. Det er bestemt ikke sidste gang. {
Søren Leonhard Andersen
USA-importen logo

USA-importen
3601 Meeting Street Road
Unit F
North Charleston, SC 29405
Telefon: +1 704 942-7327
Mandag-fredag fra kl. 13.30 til kl. 23.30 dansk tid.
E-mail: info@usaimporten.dk

Vi har et tæt samarbejde med shippingfirmaet Mammen & Drescher, som står for alt det praktiske, når din bil eller motorcykel ankommer til Danmark.

Import af containergods til Danmark? Læs mere på USA-shipping, her hjælper vi private og virksomheder med transport og shipping af containergods.

Følg os på Facebook og på YouTube.