Import af elbil

Overvejer du at importere en brugt eller ny elbil, så er er udvalget i USA virkeligt stort og udstyrsniveauet er grundlæggende højere end i Europa.

Import af elbil fra USA

USA er det største bilmarkedet i den vestlige verden. Det gælder selvfølgelig også for elbiler, hvor du finder et stort udvalg af både nye og brugte. Desuden er klimaet i mange stater helt ideelt, hvis du vil undgå rust.

Få overblikket

Start med at undersøge markedet. På Autotrader får du et godt overblik over de forskellige bilmærker, modeller og prisniveau.

Udstyrsniveauet i amerikanske biler er generelt bedre i forhold til Europa. Hvis du vil undgå rust, er klimaet i mange stater en stor fordel.

I forhold til den eventuelle registeringsafgift du skal betale, er der ingen forskel på om du importer elbilen fra et EU land eller fra USA.

Med hensyn til moms skal du betale 25 pct. af bilens fakturapris tillagt eventuelle forsikrings- og fragtudgifter. Det lyder måske af meget, men køber du en elbil i Danmark betaler du også 25 pct. moms. Køber du elbilen i Tyskland betaler du lidt en lidt mindre moms sats på 19 pct.

Derudover skal du betale 10 pct. i told af bilens fakturapris tillagt eventuelle forsikrings- og fragtudgifter. Modsat kan udvalget i USA og det større udstyrsniveau samt dollarkursen – alt efter hvor gunstig dollarkursen er, være fordele som afgør, om du beslutter dig for at importerer din elbil fra USA.

Udstyrsniveauet på biler i USA er generelt højt og køber du bilen fra et område med et gunstigt klima, som for eksempel her i North Carolina, så får du alt i alt bedre udstyr og en rustfri bil.

 

Afgift på import af elbil

Ved indførsel af elbil fra USA , skal du betale 10 pct. told og 25 pct. moms af fakturaprisen tillagt eventuelle forsikrings- og fragtudgifter.

Hvis det er en brugt elbil, skal den være over 6 måneder gammel og have kørt mindst 6.000 kilometer for at blive betragtet som en brugt bil.

Registreringsafgift og elbiler.
Generelt er afgifterne på elbiler meget lempelige i Danmark. Hvis du for eksempel købte en ny elbil i 2020 til under kr. 400.000, betød det i praksis, at du ikke stort set betalte registreringsafgift for bilen. Det betyder, at importer du en tilsvarende brugt elbil fra 2020, vil den registeringsafgift du skal betale være beskeden.

Læs mere om beregning af afgifter på elbiler på Elbilviden.dk

Vi anbefaler, at du selv undersøger, hvad du skal betale i registreringsafgift, ved at kontakte Motorstyrelsen.

Import af Ford F150 Lighting

Da Ford lancerede F150 Lighting i 2022, havde over 200.000 kunder forudbestilte bilen. Det afspejler sig på brugtbilmarkedet i USA, hvor der er gode muligheder for at købe en let brugt F150 Lighting.

Ford F150 Lighting, import af elbil fra USA.

Guide til import af elbil fra USA

Ford Mustang GT fra 1967 i helt original stand.

Undersøg markedet

Start med at undersøge markedet og bliv helt klar på, hvad du søger. Hvad er mulighederne? Hvad er prisniveauet? Hvad er omkostningerne?

Er bilens US og EU specifikationer ens?

Undersøg inden købet, om der forskel på bilens US og EU specifikationer. Et eksempel er denne video, som gennemgår de nødvendig tilpasninger på en Tesla model 3, som er importeret fra USA til Frankrig.

Find den rigtige bil

Vi hjælper dig gerne med at finde den rigtige bil. Vi er købers rådgiver, som på dine vegne forhandler med sælgeren. Vi tester og undersøger bilen.

Ford Mustang GT fra 1967 i helt original stand.

Køb og transport fra sælger

Når du har godkendt bilen, sørger vi for alt papirarbejdet og transport til nærmeste shipping havn.

Shipping fra USA

Vi sørger for at bilen bliver læsset i container og for shipping til Danmark. Transporttiden af bilen fra USA til Danmark er cirka fire uger.

Ankomst til Danmark

Når bilen ankommer til Danmark, tager speditionsfirmaet – vores faste samarbejdspartner – imod bilen og sørger for kontrol og told deklarering.

Import af ny eller brugt elbil fra USA – mærker og modeller

Dodge Ram amerikaner pickup truck.

Tesla

Teslas første model var Tesla Roadster, den blev produceret i årene 2008 til 2012 og blev primært solgt i Californien. I 2012 kom Tesla Model S, som løbende er blevet faceliftet. Så er der SUV modellen, Tesla model Y, den mest solgte elbil Tesla model 3 og crossover SUV modellen Tesla model X

BMW

BMW introducerede deres i3 model i 2013, den var i produktion frem til 2022. Blandt BMWs SUV modellerne finder du BMW iX, BMW iX1 og BMW iX3. Sedan modellerne omfatter BMW i5 samt top modellen BMW i7 og som Grand Coupé findes BMW i4.

Mercedes-Benz

Mercedes B250e fra 2014 var Mercedes første elbil, modellen blev produceret frem til 2018. I 2019 kom SUV serien Mercedes EQC, i 2020 deres minivan Mercedes EQV. I 2021 crossover SUV serien Mercedes EQA og i 2022 luxus sedan serien Mercedes EQA samt Mercedes EQS SUV.

Dodge Ram amerikaner pickup truck.

Audi

Audi Q8 e-tron blev introduceret i 2018 og året efter SUV modellen Audi Q2L e-tron. I 2020 kom SUV coupé modellen Audi Q8 e-tron Sportback. I 2021 kom Audi e-tron GT og samme år blev crossover SUV modellerne Audi Q4 e-tron og Audi Q5 e-tron introduceret.

Volkswagen

I 2014 blev Volkswagen e-Golf introduceret og var i produktion frem til 2019, hvor den afløstes af Volkswagen ID.3. I 2020 blev Crossover SUV modellen Volkswagen ID.4 lanceret og året efter crossover SUV modellerne Volkswagen ID.5 og Volkswagen ID.6. I 2022 kom minivanen Volkswagen ID. Buzz og i 2023 Volkswagen D.7.

Volvo

Volvos først elbil, SUV modellen Volvo XC40 Recharge, blev lanceret i 2019. I samme serie finder du Volvo XC60 og Volvo XC90, samt crossover modellen Volvo C40 Recharge. Den seneste lancering fra Volvo er SUV modellen Volvo EX30.

Dodge Ram amerikaner pickup truck.

Mini Cooper

Minis første elbil, Mini Cooper SE blev introduceret i 2019 og fik i 2021 et facelift. Mini Cooper SE også i en cabriolet udgave.

Nissan

Første generation af Nissans elbil, Nissan Leaf blev produceret fra 2011 til 2017, den anden og nuværende generation af Nissan Leaf blev lanceret i 2018. På det amerikanske markede finder du desuden crossover modellen Nissan AriYa.

Ford

Fords første elbil, Ford Mustang Mach-E blev lanceret i 2021. Året efter kom Ford F-150 Lightning, som Fords fjortende generation af F-serien. Desuden producer Ford varevognen Ford E-Transit.

Dodge Ram amerikaner pickup truck.

Porsche

Porsche Taycan blev indtroduceret i 2019, udover Porsche Taycan sedan modellerne, finder du også varianterne Porsche Taycan Sport Turismo og Taycan Cross Turismo.

Hyundai

Hyundai er en af de store producenter af elbiler, her finder du blandt andet SUV modellen Hyundai KONA Electric, SUV modellen Hyundai IONIQ 5 og Hyundai IONIQ 6, som både findes som SUV og som sedan.

Kia

Kias første elbil blev lanceret i 2014, hvor Kia lancerede SUV modellen Kia e-Soul, som var i produktion frem til 2023. På det amerikanske markedet finder du SUV modellen Kia Niro EV og crossover SUV modellen Kia EV6.

Dodge Ram amerikaner pickup truck.

Polestar

Polestars første elbil Polestar 2, blev introduceret i 2020. Desuden findes Polestars SUV model Polestar 3.

Toyota

Toyotas foreløbige eneste rene elbil er SUV modellen Toyota bZ4X.

Rivian

Det amerikanske elbilmærke Rivian har to modeller på programmet, det er pickup trucken Rivian R1T og SUV modellen R1S.

Jeg kan også hjælpe dig

Jeg hedder Thomas Lindow. Jeg har siden 2001 hjulpet mine danske kunder, både private og professionelle, med at finde biler og motorcykler her i USA og med at importere dem til Danmark. Jeg kan også hjælpe dig, så skriv endelig til mig, hvis du har spørgsmål.

Kari og Thomas Lindow indehavere af USA-importen.
USA-importen
3601 Meeting Street Road
Unit F
North Charleston, SC 29405
Telefon: +1 704 942-7327
Mandag-fredag fra kl. 13.30 til kl. 23.30 dansk tid.
E-mail: info@usaimporten.dk

Vi har et tæt samarbejde shippingfirmaet Eimskip som står for alt det praktiske, når din bil eller motorcykel ankommer til Danmark.

Import af containergods til Danmark? Læs mere på USA-shipping, her hjælper vi private og virksomheder med transport og shipping af containergods.

© USA-importen 2017-2024. Udvikling og design: Admeex design

© USA-importen 2017-2024. Udvikling og design: Admeex design